Rejestracja / Logowanie

KAPUSTA CZERWONA GOTOWANA W ZALEWIE

Sposób przygotowania

Białą kapustę poszatkować drobno i do tego potrzeć na grubych oczkach ugotowane czerwone buraki oraz pokrojoną cebulę.
Zrobić zalewę z podanych wyżej składników i ją zagotować i wlać do kapusty i buraków.
Całość zostawić na 12 godzin do przegryzienia się składników.
Następnie przekładać do słoików, zakręcać i gotować na wolnym ogniu 30 minut.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 3
  • Autor: gusia1000
  • Dla: 11 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: powyżej 90 min.
  • Koszty: 0 zł

Składniki (10)

  • 1 kg. poszatkowanej białej kapusty,
  • 1 kg. czerwonych buraków ugotowanych i potartych na grubych oczkach,
  • 20 dag cebuli posiekanej.
  • Zalewa :
  • 1 szklanka wody,
  • 0,5 szklanki cukru,
  • 0,5 szklanki octu 10 %,
  • 1 łyżka soli,
  • ziele angielskie-kilka ziaren,
  • liść laurowy-kilka sztuk.

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka