Rejestracja / Logowanie

ciasto bawarskie -bananowe

Sposób przygotowania

Banany obrać pokroić na kawałki i gotowąć kilka minut dodać 3 łyżki cukru , sok z cytryny oraz odrobinę wody jeszcze chwilkę pogotować, odsączyć i rozgnieść. Żelatynę w zimnej wodzie namoczyć rozpuścić w syropie pozostałym z gotowania i połączyć z bananami. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka ubić z pozostałym cukrem połączyć z masą bananową dodać śmietanę delikatnie wymieszać dodając ubite wcześniej na sztywno białko. Herbatniki ułożyć na dnie formy, przykryć je startą czekoladą, potem blachę wypełnić masą bananową wstawić na 2-3 godziny do lodówki. Gotowe ciasto polać lekko rozgrzanym dżemem.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 2
  • Autor: justen
  • Dla: 1 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: ok. 30 min.
  • Koszty: 0 zł

Składniki (9)

  • 4 banany
  • 200ml bitej śmietany
  • 100g czekolady
  • 6 łyżek cukru
  • 3 jajka
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 150g herbatników
  • 100g dżemu owocowy
  • sok z 1 cytryny

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka