Rejestracja / Logowanie

Tarta z fetą

Sposób przygotowania

Produkty na małą tartę (ok. 30 cm)

Ciasto francuskie układamy na blasze wysmarowanej masłem. Pomidora kroimy bardzo drobno lub szatkujemy i odsączamy z niego nadmiar wody. Jajka mieszamy ze śmietaną i pomidorem. Doprawiamy ziołami prowansalskimi (łyżeczka) solą i pieprzem. Dobrze mieszamy i wlewamy na ułożone wcześniej ciasto. Na wierzch kładziemy pokrojoną w kostkę fetę, oliwki i małe pomidorki pokrojone w plasterki. posypujemy żółtym serem.

Pieczemy ok. 30-45 minut w 200° z termoobiegiem i podgrzewaniem od spodu.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (9)

  • ciasto francuskie
  • 2 jajka
  • 50g śmietany
  • 1 pomidor
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • ser feta
  • oliwki zielone
  • zioła prowansalskie, pieprz, sól
  • żółty ser do posypania tarty

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka