Rejestracja / Logowanie

ostra zupa meksykańska

Sposób przygotowania

Wołowinę kroimy na drobne kostki i przekładamy na patelni lekko ją podpiekamy, potem zalewamy 2 szkl wody i dusimy na małym ogniu. Podduszoną wołowinę przekładamy do garnka zalewamy garnek do połowy wodą i gotować na małym ogniu. Do garnka dokładamy kostkę mięsną, pieprz czarny i cyanne oraz sól. Mielone lekko podsmażamy na patelni przełożyć do gotującej się wołowiny, cebulę pokroić w drobną kostkę i na patelni ją zeszklić, również dołożyć do garnka. Paprykę wydrążyć z pestek i pokroić w kostkę i też ją lekko poddusić na patelni i kolejny raz przełożyć do gotującego się garnka. Do zupy dołożyć odsączone: kukurydzę, groszek zielony i fasolę czerwoną, dodać paprykę ostrą i przecier pomidorowy. Ziemniaki ugotować w osobnym garnku dołożyc jak w drugim garnku mięso wołowe będzie miękkie.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 4
Głosów: 2
  • Autor: justen
  • Dla: 6 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: ok. 15 min.
  • Koszty: 0 zł

Składniki (17)

  • 200g wołowiny
  • 150g mielone woł.-wieprz.
  • 2 papryki czerwone
  • 2 papryki żółte
  • 1 papryke zielone
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 1 puszka groszku zielonego
  • papryka mielona ostra
  • pieprz cyanne
  • pieprz czarny
  • sól
  • 1 kostka mięsna
  • woda
  • 100g przecieru pomidor
  • 100g przecieru pomidor
  • 250g ziemniaków

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka