Rejestracja / Logowanie

Szaszłyk biwakowy

Sposób przygotowania

Pomidory umyć, dymkę opłukać i pokrajać w grube plastry. Mięso umyć, oczyścić, pokrajać w kostkę o boku 3 cm, posypać solą, pieprzem i pozostawić na 15-20 minut. Kiełbasę pokrajać w kawałki grubości 2-3 cm. Na ożenki nadziewać na przemian mięso, kiełbasę i cebulkę, posmarować tłuszczem i piec nad ogniskiem lub na patelni, stale obracając. Spożywać bezpośrednio po upieczeniu, z pieczywem i dodatkiem keczupu.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1
  • Autor: tulipan
  • Dla: 4 osób
  • Poziom trudności: średni
  • Czas przygotowania: ok. 45 min.
  • Koszty: 0 zł

Składniki (7)

  • sól do smaku
  • baranina 400 g
  • kiełbasa zwyczajna 100 g
  • pomidor 4 szt
  • dymka 1 pęczek
  • olej 2 łyżki
  • pieprz do smaku

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka