Rejestracja / Logowanie

Stek z serem na grzankach

Sposób przygotowania

Mięso wyrobić z żółtkiem i oliwą, przyprawić solą i pieprzem, uformować 8 cienkich steków, wkładając między każde 2 steki plaster sera. Smażyć na patelni z obu stron na maśle. Z przepołowionych w poprzek i posmarowanych masłem bułek zrobić grzanki. Usmażone steki podawać na grzankach.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1
  • Autor: tulipan
  • Dla: 4 osób
  • Poziom trudności: średni
  • Czas przygotowania: ok. 45 min.
  • Koszty: 20 zł

Składniki (8)

  • żółko
  • oliwa 1 łyżka
  • masło 50 g
  • twardy ser 100 g
  • mielona wołowina 700 g
  • bułka 2 szt
  • sól
  • pieprz

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka