Rejestracja / Logowanie

Gulasz węgierski

Sposób przygotowania

Mięso myjemy i osuszamy, po czym kroimy w kosteczkę. Cebulę obieramy i drobniutko siekamy, następnie podsmażamy na patelni na rozgrzanym smalcu do momentu aż się zezłoci.

 

Gdy cebula osiągnie złoty kolor dokładamy do niej mięso, lekko obsypujemy solą i podlewamy odrobiną bulionu. Dodajemy ostrą paprykę i dusimy na niewielkim ogniu pod przykryciem przez około 40 minut. Stopniowo wlewamy pozostały bulion. Papryki myjemy, wykrajamy środki nasienne i kroimy w niewielką kostkę.

 

Ząbek czosnku obieramy, drobniutko siekamy i rozcieramy z solą. Pomidory obieramy i przekrajamy na ćwiartki. Po upływie 40 minut duszenia mięsa dodajemy paprykę, czosnek i pomidory i dusimy całość jeszcze około 20 minut.  

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 3.7
Głosów: 21
  • Autor: Marta
  • Dla: 4 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: powyżej 90 min.
  • Koszty: 25 zł

Składniki (9)

  • 60 dag mięsa wieprzowego
  • 3 średnie cebule
  • 4 łyżki stołowe smalcu
  • 1 łyżka stołowa ostrej papryki
  • 3 strąki zielonej papryki
  • 1 ząbek czosnku
  • ¾ szklanki bulionu ( może być z kostki
  • 2 dorodne pomidory
  • sól

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka