Rejestracja / Logowanie

Szpinak z jagnięciem

Sposób przygotowania

Umyte mięso pokrajać jak na gulasz. Przebrany i dokładnie umyty szpinak wrzucić do garnka z wrzącą wodą i chwilę gotować; po odcedzeniu grubo pokrajać.

 

Mięso obsmażyć w rondlu na tłuszczu, dodać roztarty z solą czosnek, podlać obficie wodą, posypać papryką i dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości. Gdy mięso jest miękkie, dodać szpinak i dobrze zagrzać. Ugotowaną potrawę polać na talerzach jogurtem i podawać z jasnym pieczywem.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1
  • Autor: tulipan
  • Dla: 3 osób
  • Poziom trudności: średni
  • Czas przygotowania: ok. 30 min.
  • Koszty: 20 zł

Składniki (7)

  • czosnek 4 ząbki
  • tłuszcz 120 g
  • jogurt 2 buteleczki
  • szpinak świeży lub mrożony 1 kg
  • młoda baranina 750 g
  • słodka papryka w proszku 2 łyżki
  • sól

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka