Rejestracja / Logowanie

Morele w sosie jogurtowym

Sposób przygotowania

Morele dokładnie wymyć, przekroić na połówki, duże owoce na ćwiartki, posypać cukrem zmieszanym z cukrem waniliowym, skropić białym winem lub koniaku, pozostawić przykryte w lodówce do schłodzenia.

 

Przed samym podaniem wymieszać jogurt z twarożkiem homogenizowanym, osłodzić do smaku, a dla aromatu dodać pół łyżeczki cukru waniliowego. Jogurt można zastąpić śmietanką. Sosem zalać owoce i od razu podać.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1
  • Autor: tulipan
  • Dla: 4 osób
  • Poziom trudności: średni
  • Czas przygotowania: ok. 45 min.
  • Koszty: 12 zł

Składniki (6)

  • cukier waniliowy 1 op
  • cukier 6 dag
  • morele 40 dag
  • twarożek homogenizowane 2 łyżki
  • jogurt 2 op
  • białe wino 1/2 kieliszka

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka