Rejestracja / Logowanie

Ziemniaki po węgiersku

Sposób przygotowania

Cebulę pokrajać w grube plastry; paprykę pokrajać w paski i poddusić na tłuszczu razem z cebulą. Gdy zmięknie, dodać pokrajane w plastry pomidory oraz przyprawy, podlać wywarem, zagęścić mąką i jeszcze chwilę dusić.

 

Ziemniaki pokrajać w kostkę, zalać wrzątkiem, zrumienić na tłuszczu i włożyć do potrawy. Chwilę poddusić i podawać z surówkami.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1
  • Autor: tulipan
  • Dla: 6 osób
  • Poziom trudności: średni
  • Czas przygotowania: ok. 45 min.
  • Koszty: 30 zł

Składniki (10)

  • sól, pieprz i cukier do smaku
  • przyprawa do zup
  • pomidory 25 dag
  • cebula
  • papryka zielona 15 dag
  • tłuszcz 1 łyżek
  • ziemniaki 1,5 kg
  • ziele angielskie
  • czosnek 1 ząbek
  • mąka 1 łyżka

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka