Rejestracja / Logowanie

Karp po żydowsku

Sposób przygotowania

Karpia sprawiamy. Gotujemy wywar z głowy i ogona karpia. Dodajemy do niego marchewkę, 2 cebule przekrojone na ćwiartki oraz vegetę. Na koniec odcedzamy wywar.

 

Resztę cebuli obieramy i drobno siekamy, zalewamy je połową ugotowanego wywaru i gotujemy aż będą miękkie. Rybę kroimy w dzwonka, zalewamy ją pozostałym wywarem i gotujemy przez około 20 minut aż stanie się miękka. ( nie może się rozgotować ).

 

Po ugotowaniu wyjmujemy ją i układamy na półmisku. Łączymy wywar w którym gotowaliśmy rybę z wywarem z ugotowaną cebulą i miksujemy razem. Dodajemy rodzynki i sparzone, posiekane migdały i orzechy .

 

Dodajemy sól, pieprz oraz cukier do smaku. Przygotowanym płynem zalewamy ułożoną na półmiskach rybę. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia ( najlepiej na całą noc ).  

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 3.6
Głosów: 14
  • Autor: Marta
  • Dla: 4 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: ok. 60 min.
  • Koszty: 25 zł

Składniki (10)

  • 1 cały karp ( około 1 kilograma )
  • 1 kilogram cebul
  • 1 duża marchewka
  • 10dag migdałów i orzechów
  • 10 dag rodzynek
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • vegeta

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka