Rejestracja / Logowanie

Kotlety mielone

Sposób przygotowania

Mięso mielone umieszczamy w misce, doprawiamy solą i pieprzem. Bułkę namaczamy w zimnej wodzie, gdy zmięknie wyciskamy ją z wody i wrzucamy do mięsa, wbijamy także jajko. dokładnie mieszamy.

 

Dodajemy czosnek wyciśnięty na prasce i maggi – mieszamy. W razie potrzeby dodajemy bułkę tartą w takiej ilości aby wymieszane ciasto nie lepiło się do rąk. Na patelni rozgrzewamy olej. Z mięsa formujemy kulki i spłaszczamy je. Układamy kotlety na rozgrzanym oleju i smażymy z obu stron aż będą złote.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 3.6
Głosów: 20
  • Autor: Marta
  • Dla: 4 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: ok. 45 min.
  • Koszty: 10 zł

Składniki (8)

  • ½ kilograma mielonego
  • 1 jajko
  • 1 bułka
  • sól
  • pieprz
  • 4 ząbki czosnku
  • maggi
  • bułka tarta

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka