Rejestracja / Logowanie

Łazanki z kapustą

Sposób przygotowania

 Z kapusty zdejmujemy zewnętrzne zniszczone liście, główkę opłukujemy, kroimy na 4 części i wycinamy twardy środek. Całe ćwiartki gotujemy w osolonej wodzie. Gdy zmięknie odcedzamy ją, wyciskamy z wody i drobno kroimy.

 

Słoninę drobno kroimy i smażymy na chrupko. Cebulę obieramy ze skóry, drobno kroimy i smażymy na złoty kolor na tłuszczu wytopionym ze słoniny. Gdy cebula się podsmaży dokładamy do niej kapustę, wlewamy maggi i dodajemy szynkę pokrojoną w paseczki. Całość mieszamy i smażymy razem kilka minut cały czas mieszając.

 

Makaron łazanki gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, po odcedzeniu mieszamy z kapustą i słoniną. Łazanki można podawać takie jak są lub z dodatkiem ketchupu.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 3.6
Głosów: 15
  • Autor: Marta
  • Dla: 4 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: ok. 60 min.
  • Koszty: 15 zł

Składniki (8)

  • 40 dag makaronu łazanki
  • 5 dag słoniny
  • 1 kilogram kapusty włoskiej
  • 1-2 cebule
  • 25 dag szynki
  • 1 łyżka stołowa maggi
  • sól
  • pieprz

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka