Rejestracja / Logowanie

Klopsy

Sposób przygotowania

Mięso umieszczamy w misce, wbijamy jajka i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Następnie dodajemy około 2 łyżek stołowych bułki tartej i mieszamy. Wstawiamy do lodówki.

 

Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach po czym smażymy na patelni bez dodatku tłuszczu do momentu aż odparuje zawarta w nich woda. Cebulę obieramy i drobno kroimy. Dodajemy na patelnie do pieczarek, dolewamy oleju i smażymy aż zmięknie. Pod koniec smażenia solimy pieczarki.

 

Przy użyciu łyżki stołowej formujemy z mięsa placuszki na których środku umieszczamy pieczarkowy farsz i przykrywamy drugą porcją mięsa. Gotowe klopsiki obtaczamy w tartej bułce i układamy na rozgrzanym oleju. Smażymy do złotego koloru. Podajemy z ziemniakami i ogórkami kiszonymi.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 3.6
Głosów: 20
  • Autor: Marta
  • Dla: 5 osób
  • Poziom trudności: średni
  • Czas przygotowania: ok. 45 min.
  • Koszty: 15 zł

Składniki (9)

  • ½ kilograma mięsa mielonego
  • 30 dag pieczarek
  • 1 średnia cebula
  • 2 jaja
  • bułka tarta
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
  • olej

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka