Rejestracja / Logowanie

Kapusta zasmażana

Sposób przygotowania

Z kapusty usuwamy brzydkie liście, myjemy i kroimy w niezbyt drobną kostkę, po czym gotujemy w osolonej wodzie przez około 10 minut. Boczek kroimy w kostkę i razem z margaryną wytapiamy na patelni.

 

Cebulę obieramy i drobno kroimy, po czym dorzucamy na patelnie, gdy się zeszkli dodajemy mąkę i lekko podsmażamy. Dolewamy zimnej wody w takiej ilości aby uzyskać średnio gęstą zasmażkę. Doprowadzamy do wrzenia.

 

Kapustę po ugotowaniu odcedzamy z wody. Łączymy z zasmażką, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 3.6
Głosów: 20
  • Autor: Marta
  • Dla: 5 osób
  • Poziom trudności: średni
  • Czas przygotowania: ok. 30 min.
  • Koszty: 10 zł

Składniki (10)

  • 1 główka białej kapusty
  • 1 duża cebula
  • 15 dag wędzonego boczku
  • 2 łyżki stołowe margaryny
  • 2-3 łyżki stołowe mąki
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka
  • pęczek świeżego koperku

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka