Rejestracja / Logowanie

Tortilla

Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy z solą oraz smalcem i dokładnie wyrabiamy ciasto powoli dolewając wodę. ( gotowe ciasto powinno mieć konsystencję ciasta makaronowego ) Ciasto cienko wałkujemy i smażymy placki na patelni bez tłuszczu aż się ładnie zarumienią – około ½ minuty. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 3.4
Głosów: 14
  • Autor: Marta
  • Dla: 4 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: ok. 30 min.
  • Koszty: 5 zł

Składniki (4)

  • 20 dag mąki kukurydzianej
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka smalcu
  • ¼ litra wody

Komentarze

Damonowa 2012-02-22 17:18:54

Broń boże na smalcu aż ciarki przechodzą. Lepiej wychodzi na oliwie z oliwek :)

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka