Rejestracja / Logowanie

Leczo

Sposób przygotowania

 

Cebulę obieramy i kroimy w plastry. Następnie smażymy na oleju aż się zezłoci. Odstawiamy z ognia i posypujemy sypką papryką. Paprykę myjemy, usuwamy środki nasienne i kroimy w paseczki.

 

Dokładamy do cebuli, lekko solimy i dusimy na niewielkim ogniu, pod przykryciem przez 10 minut. Pomidory myjemy, obieramy i kroimy w kostkę, po czym dodajemy na patelnie. Gotujemy do momentu aż niemal cały płyn odparuje.

 

Kiełbasę kroimy w krążki, czosnek drobno siekamy i dodajemy do gotujących się warzyw. Aby leczo było bardziej ostre dodajemy drobno posiekaną czuszkę. Podajemy z ryżem lub pieczywem.

 

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 3.6
Głosów: 20
  • Autor: Marta
  • Dla: 4 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: ok. 60 min.
  • Koszty: 15 zł

Składniki (8)

  • 60 dag papryki
  • ½ kilograma pomidorów
  • 1 duża cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • olej
  • 20 dag kiełbasy
  • słodka papryka w proszku
  • czuszka

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka