Rejestracja / Logowanie

Kapusta z grzybami

Sposób przygotowania

Grzyby zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na kilka godzin. Następnie odsączamy i kroimy w paseczki. Kapustę odciskamy, jeśli jest bardzo kwaśna można dodatkowo przepłukać. Cebulę obieramy ze skóry i drobno kroimy.

 

Kapustę umieszczamy w garnku, dodajemy pokrojoną cebulę i grzyby. Dodajemy także listki laurowe i wlewamy olej. Dolewamy niewielką ilość wody w której moczyły się grzyby. Doprawiamy i gotujemy przez około 45 minut często mieszając aby nie przypalić kapusty.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 3.5
Głosów: 20
  • Autor: Marta
  • Dla: 8 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: ok. 60 min.
  • Koszty: 15 zł

Składniki (7)

  • 1 kilogram kiszonej kapusty
  • 20 dag suszonych grzybów
  • 1 średnia cebula
  • 4 łyżki stołowe oleju rzepakowego
  • 2 listki laurowe
  • sól
  • pieprz

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka