Rejestracja / Logowanie

Najnowsze przepisy kulinarne

sortuj:

Przygotuj zupki wedle wskazówek podanych na opakowaniu, jednak zalej je nieco mniejszą ilością wody. Odstaw do wystudzenia. Piersi z kurczaka myjemy i kroimy w niewielką kostkę.   Na ...

  • Ocena: 3.5
  • Czas: ok. 45 min.
  • Dla: 10 osób
  • Liczba składników: 11
  • Cena: 25

Flaki dokładnie płuczemy i trzykrotnie obgotowujemy, po około 15-20 minut w lekko osolonej wodzie. Za każdym razem obficie je przepłukujemy. Po zakończeniu powinny być miękkie. Kroimy ...

  • Ocena: 3.5
  • Czas: ok. 60 min.
  • Dla: 5 osób
  • Liczba składników: 12
  • Cena: 15

Kurczaka zalewamy wodą, dodajemy sól i gotujemy wywar. Podczas gotowania zbieramy szum z zupy. Podczas gotowania się wywaru obieramy wszystkie warzywa. Ziemniaki kroimy w kosteczki i ...

  • Ocena: 3.5
  • Czas: ok. 45 min.
  • Dla: 4 osób
  • Liczba składników: 12
  • Cena: 10

fasole myjemy, zalewamy wodą i gotujemy. Po zagotowaniu odstawiamy z ognia, przykrywamy i zostawiamy na około 2 godziny. Po upływie tego czasu znów gotujemy w tej samej wodzie do momentu ...

  • Ocena: 3.5
  • Czas: powyżej 90 min.
  • Dla: 5 osób
  • Liczba składników: 18
  • Cena: 20

W garnku zagotować bulion z marchewki, pietruszki oraz selera. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy na nie szczaw – dusimy kilka minut i doprawiamy solą oraz pieprzem.   Gdy ...

  • Ocena: 3.5
  • Czas: ok. 45 min.
  • Dla: 5 osób
  • Liczba składników: 8
  • Cena: 15

Wszystkie warzywa myjemy i obieramy ze skóry. Marchewki oraz seler kroimy w kosteczkę i zalewamy wodą. Pietruszkę dodajemy w całości. Osolić i gotować pod przykryciem około 20 ...

  • Ocena: 3.5
  • Czas: ok. 60 min.
  • Dla: 5 osób
  • Liczba składników: 15
  • Cena: 25

Mięso myjemy i wkładamy do garnka. Zalewamy wodą po poziomu mniej więcej ¾ wysokości garnka. Zaczynamy gotować. W trakcie gotowania zbieramy szum z zupy. Gdy szum przestanie się ...

  • Ocena: 3.4
  • Czas: ok. 45 min.
  • Dla: 4 osób
  • Liczba składników: 10
  • Cena: 15

  Kiełbase kroimy w kostkę i zalewamy wodą i dodajemy kostki rosołowe. Marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w plasterki. Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę. Wrzucamy warzywa ...

  • Ocena: 3.5
  • Czas: ok. 45 min.
  • Dla: 5 osób
  • Liczba składników: 18
  • Cena: 20

Skrzydełka gotujemy zalane około 2 litrami wody. W czasie gotowania zbieramy szum z zupy. Gdy szum przestanie sie gromadzić dodajemy liść aurowy, ziele angielskie oraz kilka ziaren pieprzu. ...

  • Ocena: 3.5
  • Czas: ok. 45 min.
  • Dla: 5 osób
  • Liczba składników: 11
  • Cena: 15

Przygotuj mięso – uzuń niepotrzebny tłusz i pokrój w niewielką kostkę. Obsmaż na patelni na kilku łyżkach oleju. Gotowe mieso umieść w dużym garnku. Na oleju, który ...

  • Ocena: 3.5
  • Czas: powyżej 90 min.
  • Dla: 5 osób
  • Liczba składników: 19
  • Cena: 30
Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka