Rejestracja / Logowanie

Najnowsze przepisy kulinarne

sortuj:

Grzyby myjemy i namaczamy w wodzie. Umyte żeberka wkładamy do garnka z 2-3 litrami wody, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie oraz pieprz i gotujemy do momentu aż mięso zacznie odchodzić ...

  • Ocena: 3.5
  • Czas: ok. 75 min.
  • Dla: 5 osób
  • Liczba składników: 13
  • Cena: 25

Marchewkę, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do bulionu, dodajemy por, czosnek, liśc laurowy oraz iele angielskie i gotujemy. Następnie dodajemy buraki pokrojone w ...

  • Ocena: 3.5
  • Czas: ok. 75 min.
  • Dla: 5 osób
  • Liczba składników: 13
  • Cena: 15

Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy w kosteczkę. Mięso myjemy i kroimy na małe kawałeczki – tak aby spokojnie mieściły się na łyżce stołowej. Mięso gotujemy w litrze ...

  • Ocena: 3.5
  • Czas: ok. 60 min.
  • Dla: 4 osób
  • Liczba składników: 7
  • Cena: 15

Warzywa obrać o pokroić w kosteczkę. Dynię obrać ze skóry i wydrążyć czyli wyciąć cały środek z pestkami. Całość włożyć do dużego garnka, zalać rosołem i dolać wody ...

  • Ocena: 3.5
  • Czas: ok. 45 min.
  • Dla: 7 osób
  • Liczba składników: 10
  • Cena: 20

Marchew, pietruszke i seler ścieramy na terce o grubych oczkach. Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy na nie włoszczyznę i kilka minut dusimy. Następnie dodajemy por i solimy do smaku.   Pieczarki ...

  • Ocena: 3.5
  • Czas: ok. 60 min.
  • Dla: 4 osób
  • Liczba składników: 9
  • Cena: 15

Warzywa (włoszczyzna) zalewany 1-1,5 litrem wody i gotujemy wywar – do całkowitego zmękczenia warzyw. W między czasie cebule obieramy, kroimy na plastry i smażymy na maśle pod koniec ...

  • Ocena: 3.5
  • Czas: ok. 75 min.
  • Dla: 6 osób
  • Liczba składników: 8
  • Cena: 15

Pierwszą rzeczą podczas robienia grochówki jest namoczenie grochu w wodzie. Musi on moczyć się przez 24 godziny – więc robimy to dzień wcześniej przed przygotowaniem zupy. ...

  • Ocena: 3.6
  • Czas: powyżej 90 min.
  • Dla: 8 osób
  • Liczba składników: 12
  • Cena: 20

Na wstępie warto wiedzieć iż ogórki lepiej ukisić samemu – smak zupy będzie lepszy – oczywiście te kupne w sklepie też się nadają. Więc ogórki ścieramy na ...

  • Ocena: 3.7
  • Czas: ok. 45 min.
  • Dla: 10 osób
  • Liczba składników: 11
  • Cena: 10

Mięso umyć i zalać wodą (około 1 litra), gotować przez 10-15 minut. Następnie dodajemy warzywa (marchewkę, selera i por) i gotujemy kolejne 10-15 minut do uzyskania wywaru. W między ...

  • Ocena: 3.6
  • Czas: ok. 60 min.
  • Dla: 6 osób
  • Liczba składników: 11
  • Cena: 20

Grzyby zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na kilka godzin. Następnie odsączamy i kroimy w paseczki. Kapustę odciskamy, jeśli jest bardzo kwaśna można dodatkowo przepłukać. Cebulę obieramy ...

  • Ocena: 3.5
  • Czas: ok. 60 min.
  • Dla: 8 osób
  • Liczba składników: 7
  • Cena: 15
Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka