Rejestracja / Logowanie

Najnowsze przepisy kulinarne

sortuj:

CIASTO: Mąkę przesiać przez sito, dodać masło ,margarynę, cukier i żółtka, zagnieść kruche ciasto, włożyć do folii, odstawić do lodówki na 30 minut. Ciasto rozwałkować, ...

  • Ocena: 4.2
  • Czas: ok. 30 min.
  • Dla: 6 osób
  • Liczba składników: 13

Filety dobrze obsypać przyprawą do kurczaka, odstawić na 2 godziny. Ziemniaki obrać, opłukać ugotować w osolonej wodzie, odcedzić utłuc. SURÓWKA Z BURAKÓW: Buraczki ugotować ...

  • Ocena: 3.4
  • Czas: ok. 30 min.
  • Dla: 4 osób
  • Liczba składników: 16

Cebulę obrać, pokroić w cienkie piórka. Na patelnię wlać olej, włożyć cebulę, poddusić. Do podduszonej cebuli dodać wegetę , listki laurowe, pieprz i sok z cytryny. Na samym ...

  • Ocena: 5
  • Czas: ok. 15 min.
  • Dla: 6 osób
  • Liczba składników: 8

Grzyby namoczyć w 1,5 l zimnej wodzie,odstawić. Warzywa obrać,opłukać. Następnie grzyby pokroić w paski ,przełożyć do garnka,zalać tą wodą w której moczyły się grzyby,gotować ...

  • Ocena: 5
  • Czas: ok. 30 min.
  • Dla: 3 osób
  • Liczba składników: 11

Pomidory umyć, osączyć, pokroić w grubsze paseczki. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. Twaróg przełożyć do miski, rozetrzeć widelcem. Do twarogu dodać pomidory, cebulę sól ...

  • Ocena: 5
  • Czas: ok. 15 min.
  • Dla: 2 osób
  • Liczba składników: 5

SOS PIECZARKOWY Pieczarki umyć, osączyć pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, dodać do grzybów. Grzyby zalać 1/4 wody, dusić do miękkości., dodać ...

  • Ocena: 2.6
  • Czas: ok. 45 min.
  • Dla: 8 osób
  • Liczba składników: 11

Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu. Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w kosteczkę. Mięso gotowane zemleć w maszynce, z cebulą i podsmażonymi pieczarkami. Dwa ...

  • Ocena: 5
  • Czas: ok. 30 min.
  • Dla: 6 osób
  • Liczba składników: 8

Mięso rozkroić tak żeby powstała księga, pobić lekko tłuczkiem. Natrzeć łopatkę przyprawą do mięsa wieprzowego, odstawić na całą noc do lodówki. FARSZ Pieczarki umyć, ...

  • Ocena: 3
  • Czas: powyżej 90 min.
  • Dla: 8 osób
  • Liczba składników: 7

Jabłka umyć, pokroić w grubsze plastry, wydrążyć gniazda nasienne. Czosnek rozetrzeć z solą, natrzeć mięso czosnkiem z solą i pieprzem, odstawić na 2 godz w chłodne miejsce. Następnie ...

  • Ocena: 5
  • Czas: powyżej 90 min.
  • Dla: 8 osób
  • Liczba składników: 5

CIASTO Mąkę wysypać na stolnicę, zrobić wgłębienie, dodać cukier puder, szczyptę soli, margarynę i wodę. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię, odstawić do lodówki na pół ...

  • Ocena: 5
  • Czas: ok. 30 min.
  • Dla: 6 osób
  • Liczba składników: 11
Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka