Rejestracja / Logowanie

Profil użytkownika: IrenaM

GaduGadu: 0
Data rejestracji: 2012-02-29 23:11:12
Ostatnia wizyta: 2012-06-22 22:23:52
Punkty: 2100 pkt

Przepisy użytkownika (115)

sortuj:

Morele miksujemy blenderem. Z cytryny wyciskamy sok i przelewamy przez sitko, dodajemy do wina i podgrzewamy, dodajemy cukier i gotujemy aż cukier się rozpuści. Dodajemy sok z malin i zmiksowane ...

  • Ocena: 4.6
  • Czas: ok. 30 min.
  • Dla: 2 osób
  • Liczba składników: 5

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Pierś umyć, pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanej patelni. Na głęboką patelnię wrzucić rozdrobniony szpinak, jak będzie się gotował ...

  • Ocena: 5
  • Czas: ok. 30 min.
  • Dla: 2 osób
  • Liczba składników: 5

Szczypiorek wymyć, osuszyć i pokroić na drobno. Serek wymieszać ze śmietaną, następnie dodać pokrojony szczypiorek i doprawić do smaku. Twarożek jest zarówno dobry jako sałatka ...

  • Ocena: 5
  • Czas: ok. 15 min.
  • Dla: 2 osób
  • Liczba składników: 4

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Na głęboką patelnię wrzucić rozdrobniony szpinak, jak będzie się gotował dodać serek topiony, poczekać aż się roztopi, dodać jogurt, wszystko ...

  • Ocena: 5
  • Czas: ok. 30 min.
  • Dla: 2 osób
  • Liczba składników: 6

Pierś umyć i obsmażyć na patelni z każdej strony, następnie wrzucić do garnka z wodą, dolać wino. Na patelni podsmażyć cebulkę. Fasolkę oczyścić z ogonków i pokroić na ...

  • Ocena: 3.6
  • Czas: ok. 30 min.
  • Dla: 3 osób
  • Liczba składników: 6

Z pół litra mleka odlać jedną szklankę. Pozostałe mleko zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i masłem w rondelku Do odlanego mleka dodać mąkę i dobrze wszystko wymieszać.Do ...

  • Ocena: 4.5
  • Czas: ok. 30 min.
  • Dla: 2 osób
  • Liczba składników: 9

Liście szczawiu płuczemy i kroimy na paski. Następnie kładziemy na rozgrzanym tłuszczu i podgrzewamy tak długo aż ściemnieje. Wlewamy pół szklanki bulionu i gotujemy, następnie ...

  • Ocena: 5
  • Czas: ok. 45 min.
  • Dla: 4 osób
  • Liczba składników: 7

Pierś myjemy i gotujemy w 1,5 litra wody. Kalafiora myjemy dokładnie i rozcinamy na małe różyczki. Wkładamy do wody z piersią. Gotujemy aż wszystko będzie miękkie. Pod koniec ...

  • Ocena: 5
  • Czas: ok. 45 min.
  • Dla: 4 osób
  • Liczba składników: 6

Kalarepkę obieramy i kroimy w kostkę, następnie gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem cukru i masła przez około 10 minut. Wyciągamy kalarepkę, wywar pozostawiamy. Mąkę zasmażamy na ...

  • Ocena: 5
  • Czas: ok. 30 min.
  • Dla: 4 osób
  • Liczba składników: 12

Korzeń chrzanu obieramy, myjemy i trzemy na najdrobniejszej tarce. Z cytryny wyciskamy sok, pozbywamy się pestek. Jabłka obieramy i czyścimy z torebek nasiennych. Następnie trzemy na drobnej ...

  • Ocena: 5
  • Czas: ok. 15 min.
  • Dla: 4 osób
  • Liczba składników: 6
Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka