Rejestracja / Logowanie

Profil użytkownika: Marta

GaduGadu: 0
Data rejestracji: 2011-12-18 19:49:13
Ostatnia wizyta: 2013-05-07 21:06:59
Punkty: 1110 pkt

Przepisy użytkownika (59)

sortuj:

Grzyby zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na kilka godzin. Następnie odsączamy i kroimy w paseczki. Kapustę odciskamy, jeśli jest bardzo kwaśna można dodatkowo przepłukać. Cebulę obieramy ...

  • Ocena: 3.5
  • Czas: ok. 60 min.
  • Dla: 8 osób
  • Liczba składników: 7
  • Cena: 15

  Cebulę obieramy i kroimy w plastry. Następnie smażymy na oleju aż się zezłoci. Odstawiamy z ognia i posypujemy sypką papryką. Paprykę myjemy, usuwamy środki nasienne i kroimy ...

  • Ocena: 3.6
  • Czas: ok. 60 min.
  • Dla: 4 osób
  • Liczba składników: 8
  • Cena: 15

Mąkę mieszamy z solą oraz smalcem i dokładnie wyrabiamy ciasto powoli dolewając wodę. ( gotowe ciasto powinno mieć konsystencję ciasta makaronowego ) Ciasto cienko wałkujemy i smażymy ...

  • Ocena: 3.4
  • Czas: ok. 30 min.
  • Dla: 4 osób
  • Liczba składników: 4
  • Cena: 5

Główkę kapusty oczyszczamy i myjemy, wkładamy do dużego garnka z wodą i obgotowujemy. Mielone wkładamy do miski, dodajemy jajko i czerwony delikat i dokładnie mieszamy.   Dosypujemy ...

  • Ocena: 3.7
  • Czas: ok. 60 min.
  • Dla: 4 osób
  • Liczba składników: 11
  • Cena: 15

Z kapusty usuwamy brzydkie liście, myjemy i kroimy w niezbyt drobną kostkę, po czym gotujemy w osolonej wodzie przez około 10 minut. Boczek kroimy w kostkę i razem z margaryną wytapiamy ...

  • Ocena: 3.6
  • Czas: ok. 30 min.
  • Dla: 5 osób
  • Liczba składników: 10
  • Cena: 10

Rybę sprawiamy i myjemy – odcinamy ogon, głowę i płetwy. Pozostałą część ryby kroimy na 6 dzwonków i skrapiamy sokiem z cytryny. Wszystkie warzywa obieramy i zalewamy około ...

  • Ocena: 3.6
  • Czas: ok. 60 min.
  • Dla: 6 osób
  • Liczba składników: 11
  • Cena: 20

Mięso umieszczamy w misce, wbijamy jajka i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Następnie dodajemy około 2 łyżek stołowych bułki tartej i mieszamy. Wstawiamy ...

  • Ocena: 3.6
  • Czas: ok. 45 min.
  • Dla: 5 osób
  • Liczba składników: 9
  • Cena: 15

 Z kapusty zdejmujemy zewnętrzne zniszczone liście, główkę opłukujemy, kroimy na 4 części i wycinamy twardy środek. Całe ćwiartki gotujemy w osolonej wodzie. Gdy zmięknie ...

  • Ocena: 3.6
  • Czas: ok. 60 min.
  • Dla: 4 osób
  • Liczba składników: 8
  • Cena: 15

Mięso mielone umieszczamy w misce, doprawiamy solą i pieprzem. Bułkę namaczamy w zimnej wodzie, gdy zmięknie wyciskamy ją z wody i wrzucamy do mięsa, wbijamy także jajko. dokładnie mieszamy.   Dodajemy ...

  • Ocena: 3.6
  • Czas: ok. 45 min.
  • Dla: 4 osób
  • Liczba składników: 8
  • Cena: 10

Ziemniaki obieramy i gotujemy. Po ugotowaniu ugniatamy, dodajemy mąkę, jajka oraz szczyptę soli. I ugniatamy gładkie ciasto. Dzielimy na kilka części, dłońmi formujemy ruloniki i odcinamy ...

  • Ocena: 3.6
  • Czas: ok. 45 min.
  • Dla: 5 osób
  • Liczba składników: 4
  • Cena: 8
Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka