Rejestracja / Logowanie

Profil użytkownika: gastrofaza

GaduGadu: 0
Data rejestracji: 2011-12-31 18:09:28
Ostatnia wizyta: 2013-05-07 21:38:39
Punkty: 1160 pkt

Przepisy użytkownika (57)

sortuj:

Kurczaka zalewamy wodą, dodajemy sól i gotujemy wywar. Podczas gotowania zbieramy szum z zupy. Podczas gotowania się wywaru obieramy wszystkie warzywa. Ziemniaki kroimy w kosteczki i ...

  • Ocena: 3.5
  • Czas: ok. 45 min.
  • Dla: 4 osób
  • Liczba składników: 12
  • Cena: 10

fasole myjemy, zalewamy wodą i gotujemy. Po zagotowaniu odstawiamy z ognia, przykrywamy i zostawiamy na około 2 godziny. Po upływie tego czasu znów gotujemy w tej samej wodzie do momentu ...

  • Ocena: 3.5
  • Czas: powyżej 90 min.
  • Dla: 5 osób
  • Liczba składników: 18
  • Cena: 20

W garnku zagotować bulion z marchewki, pietruszki oraz selera. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy na nie szczaw – dusimy kilka minut i doprawiamy solą oraz pieprzem.   Gdy ...

  • Ocena: 3.5
  • Czas: ok. 45 min.
  • Dla: 5 osób
  • Liczba składników: 8
  • Cena: 15

Wszystkie warzywa myjemy i obieramy ze skóry. Marchewki oraz seler kroimy w kosteczkę i zalewamy wodą. Pietruszkę dodajemy w całości. Osolić i gotować pod przykryciem około 20 ...

  • Ocena: 3.5
  • Czas: ok. 60 min.
  • Dla: 5 osób
  • Liczba składników: 15
  • Cena: 25

Mięso myjemy i wkładamy do garnka. Zalewamy wodą po poziomu mniej więcej ¾ wysokości garnka. Zaczynamy gotować. W trakcie gotowania zbieramy szum z zupy. Gdy szum przestanie się ...

  • Ocena: 3.4
  • Czas: ok. 45 min.
  • Dla: 4 osób
  • Liczba składników: 10
  • Cena: 15

  Kiełbase kroimy w kostkę i zalewamy wodą i dodajemy kostki rosołowe. Marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w plasterki. Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę. Wrzucamy warzywa ...

  • Ocena: 3.5
  • Czas: ok. 45 min.
  • Dla: 5 osób
  • Liczba składników: 18
  • Cena: 20

Skrzydełka gotujemy zalane około 2 litrami wody. W czasie gotowania zbieramy szum z zupy. Gdy szum przestanie sie gromadzić dodajemy liść aurowy, ziele angielskie oraz kilka ziaren pieprzu. ...

  • Ocena: 3.5
  • Czas: ok. 45 min.
  • Dla: 5 osób
  • Liczba składników: 11
  • Cena: 15

Przygotuj mięso – uzuń niepotrzebny tłusz i pokrój w niewielką kostkę. Obsmaż na patelni na kilku łyżkach oleju. Gotowe mieso umieść w dużym garnku. Na oleju, który ...

  • Ocena: 3.5
  • Czas: powyżej 90 min.
  • Dla: 5 osób
  • Liczba składników: 19
  • Cena: 30

Przygotuj bulion warzywny. Koperek dokładnie umyj i posiekaj w około 0,5 centymetrowe kawałeczki. Do dużego garnka włóż masło i dobrze je rozgrzej. Na ciepłe masło wrzuć posiekane ...

  • Ocena: 3.5
  • Czas: powyżej 90 min.
  • Dla: 5 osób
  • Liczba składników: 7
  • Cena: 15

Umyj brokuły, obetnij łodygi i pokrój w kostkę. Marchewkę i seler obierz ze skóry i zetrzyj na tarce o dużych okach. Pora oczyść i pokrój w półplarterki. Cebulę ...

  • Ocena: 3.5
  • Czas: ok. 45 min.
  • Dla: 4 osób
  • Liczba składników: 14
  • Cena: 15
Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka