Rejestracja / Logowanie

Profil użytkownika: gastrofaza

GaduGadu: 0
Data rejestracji: 2011-12-31 18:09:28
Ostatnia wizyta: 2013-05-07 21:38:39
Punkty: 1160 pkt

Przepisy użytkownika (57)

sortuj:

Obierz i pokrój w drobną kostkę cebulę, wrzuć na patelnie, gdy się zeszkli dodaj mięso mielone i podsmaż całość na dużym ogniu. Dopraw solą oraz pieprzem. Gdy skończy się ...

  • Ocena: 3.5
  • Czas: ok. 45 min.
  • Dla: 4 osób
  • Liczba składników: 12
  • Cena: 20

Soczewicę dokładnie umyj i zalej wodą (w trakcie gotowania jak będzie parować wodę uzupełniaj ) – całość gotuj około 15 minut. Wszystkie warzywa obierz. Marchew pokrój ...

  • Ocena: 3.5
  • Czas: ok. 60 min.
  • Dla: 4 osób
  • Liczba składników: 11
  • Cena: 20

Ugotuj wywar z wędzonki. Dodaj do niego zakwasu do smaku, wrzuć liść laurowy, wyciśnięty na prasce ząbek czosnku, 3 ziarenka ziela angielskiego, chrzan. Baiłą kiełbasę oraz marchewkę ...

  • Ocena: 3.5
  • Czas: ok. 45 min.
  • Dla: 4 osób
  • Liczba składników: 11
  • Cena: 20

Mięso zalewamy około 3 litrami wody. Gotujemy, w między czasie ściągamy szum z zupy. Dodajemy kostki rosołowe i obrane i pokrojone marchewki, pietruszkę i por. Gdy warzywa są już w połowie ...

  • Ocena: 3.5
  • Czas: ok. 60 min.
  • Dla: 5 osób
  • Liczba składników: 13
  • Cena: 20

2/3 ryb zalewamy wodą, dodajemy jedną oczyszczoną cebulę oraz liście laurowe. Resztę ryby, podzieloną w taki sposób aby zostały 4 niewielkie porcje odkładamy.   Około ...

  • Ocena: 3.5
  • Czas: powyżej 90 min.
  • Dla: 4 osób
  • Liczba składników: 9
  • Cena: 15

Przygotowanie uzależnione jest od tego jaką zamierzamy zastosować fasolę. Jeśli decydujemy się na taką z puszki całość jest banalnie prosta, ponieważ wystarczy dodać ją do całości ...

  • Ocena: 3.5
  • Czas: ok. 45 min.
  • Dla: 4 osób
  • Liczba składników: 12
  • Cena: 15

Bulion gotujemy w garnku. Czekając aż się zagotuje obieramy wszystkie warzywa, cebulkę drobno kroimy, kalafior dzielimy na drobne części. Ziemniaki, marchewkę oraz kalarepę kroimy w niewielką ...

  • Ocena: 3.5
  • Czas: ok. 15 min.
  • Dla: 4 osób
  • Liczba składników: 13
  • Cena: 15

Dynię obieramy ze skóry i wydranżamy cały środek z pestkami. Kroimy w koskę o boku około 1 centymetra.Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, nastepnie wrzucamy do rondelka.   Po ...

  • Ocena: 3.5
  • Czas: ok. 45 min.
  • Dla: 4 osób
  • Liczba składników: 11
  • Cena: 15

Grzyby myjemy i namaczamy w wodzie. Umyte żeberka wkładamy do garnka z 2-3 litrami wody, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie oraz pieprz i gotujemy do momentu aż mięso zacznie odchodzić ...

  • Ocena: 3.5
  • Czas: ok. 75 min.
  • Dla: 5 osób
  • Liczba składników: 13
  • Cena: 25

Marchewkę, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do bulionu, dodajemy por, czosnek, liśc laurowy oraz iele angielskie i gotujemy. Następnie dodajemy buraki pokrojone w ...

  • Ocena: 3.5
  • Czas: ok. 75 min.
  • Dla: 5 osób
  • Liczba składników: 13
  • Cena: 15
Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka