Rejestracja / Logowanie

Profil użytkownika: tulipan

GaduGadu: 0
Płeć: Kobieta
Data rejestracji: 2012-02-26 19:10:36
Ostatnia wizyta: 2017-01-15 14:07:28
Punkty: 4655 pkt

Przepisy użytkownika (386)

sortuj:

Filet włożyć na 1 godz do marynaty przygotowanej z 1/3 szklanki oliwy, pokrajanej cebuli, octu, soku z cytryny, soli i pieprzu. Wyjęte i osuszone filety szybko obsmażyć na oliwie. Do marynaty ...

  • Ocena: 5
  • Czas: ok. 45 min.
  • Dla: 4 osób
  • Liczba składników: 8
  • Cena: 20

Mąkę lekko podgrzać w naczyniu na małym ogniu, dodać masło (3 dkg), wymieszać, rozprowadzić niewielką ilością zimnego wywaru z włoszczyzny, zagotować. Wlewać stopniowo pozostały ...

  • Ocena: 5
  • Czas: ok. 30 min.
  • Dla: 2 osób
  • Liczba składników: 6
  • Cena: 10

Filety bez ości pokroić w kawałki szerokości 3 cm. Posolić, oprószyć pieprzem i mąką i obsmażyć z obu stron. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, lekko podsmażyć.  Na ...

  • Ocena: 5
  • Czas: ok. 30 min.
  • Dla: 3 osób
  • Liczba składników: 7
  • Cena: 20

Ser zetrzeć na tarce do warzyw, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać, dodać trochę majonezu, pieprz, sól, paprykę i jeszcze raz pomieszać. ...

  • Ocena: 5
  • Czas: ok. 30 min.
  • Dla: 2 osób
  • Liczba składników: 6
  • Cena: 14

Botwinę oczyścić, odciąć korzonki, starannie opłukać, odsączyć, drobno pokroić i zalać niewielką ilością osolonego wrzątku. Dodać średnią szczyptę cukru, nieco kwasku (tak, ...

  • Ocena: 5
  • Czas: ok. 30 min.
  • Dla: 3 osób
  • Liczba składników: 8

Cebule pokroić w piórka i zalać sokiem z cytryny. odstawić w miseczce na godzinę. Arbuza i fetę pokroić w kostkę. Wrzucić do nich cebulę i delikatnie wymieszać. Przybrać listkami ...

  • Ocena: 5
  • Czas: ok. 30 min.
  • Dla: 3 osób
  • Liczba składników: 5
  • Cena: 10

Obraną i opłukaną włoszczyznę gotujemy, pod koniec dodajemy obrane i pokrajane w talarki ziemniaki. Gdy są miękkie, wyjmujemy listek, przecieramy jarzyny przez cedzak lub miksujemy.  Oddzielnie ...

  • Ocena: 5
  • Czas: ok. 30 min.
  • Dla: 2 osób
  • Liczba składników: 8

Baraninę (najlepiej mostek) pokroić na drobne kawałki, zalać wodą i gotować, od czasu zdejmując pianę. Ugotowane mięso zalać przecedzonym wywarem, dodać do tego drobno pokrojoną i ...

  • Ocena: 5
  • Czas: ok. 30 min.
  • Dla: 2 osób
  • Liczba składników: 7
  • Cena: 16

Umyty melon obrać, pokrajać w dość grube kawałki. Umyte i odsączone poziomki ułożyć w piramidkę na środku okrągłego półmiska, posypać cukrem. Śmietanę ubić i polać nią ...

  • Ocena: 5
  • Czas: ok. 15 min.
  • Dla: 2 osób
  • Liczba składników: 4
  • Cena: 10

Ugotować bulion na kurze, po czym go przecedzić, a mięso pokroić na kawałki, włożyć do garnka i zalać przecedzonym gorącym bulionem.  Dodać do zupy drobno pokrojoną i obsmażoną ...

  • Ocena: 5
  • Czas: ok. 30 min.
  • Dla: 3 osób
  • Liczba składników: 5
  • Cena: 15
Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka