Rejestracja / Logowanie

Profil użytkownika: tulipan

GaduGadu: 0
Płeć: Kobieta
Data rejestracji: 2012-02-26 19:10:36
Ostatnia wizyta: 2017-01-15 14:07:28
Punkty: 4655 pkt

Przepisy użytkownika (386)

sortuj:

Szklankę mleka zagotować, a resztę wymieszać z mąką ziemniaczaną i wlewać powoli do gorącego mleka szybko mieszając trzepaczką; zagotować. Jajka wybić ze skorupek, wymieszać z cukrem ...

  • Ocena: 5
  • Czas: ok. 30 min.
  • Dla: 4 osób
  • Liczba składników: 6
  • Cena: 12

Mleko zagotować z drobno pokrajaną wanilią i przecedzić. Żółtka utrzeć z cukrem i wlewać powoli gorące mleko mieszając szybko trzepaczką. Naczynie z żółtkami wstawić ...

  • Ocena: 5
  • Czas: ok. 30 min.
  • Dla: 2 osób
  • Liczba składników: 5
  • Cena: 10

Ryż gotować 10 min. na wodzie (szklanka) bez przykrycia, dodać drobno pokrajane figi, pozbawione pestek i pokrajane daktyle, rodzynki i cukier. Dodać mleko i gotować do miękkości na najmniejszym ...

  • Ocena: 5
  • Czas: ok. 30 min.
  • Dla: 2 osób
  • Liczba składników: 8
  • Cena: 12

Ryż ugotować na sypko z mlekiem, dodając pod koniec prużenia cukier. Do przestudzonego wlać śmietankę i ubijać na puszystą masę. Przełożyć do salaterki i ubrać na wierzchu dżemem.

  • Ocena: 5
  • Czas: ok. 30 min.
  • Dla: 2 osób
  • Liczba składników: 5
  • Cena: 10

Do wrzącej w kociołku wody wsypać kaszę mannę i pilnie mieszając gotować przez 15 min, po czym dodać drobno pokrajaną kiełbasę, posolić, okrasić świeżym masłem i posypać posiekaną ...

  • Ocena: 5
  • Czas: ok. 30 min.
  • Dla: 2 osób
  • Liczba składników: 6
  • Cena: 12

Kolby otrzeć na tarce w misce, dodać mleko i przetrzeć przez cedzak. Przetarte puree włożyć do gotującego się rosołu i gotować 15 min. Dodać masło wymieszane z mąką ziemniaczaną, ...

  • Ocena: 5
  • Czas: ok. 30 min.
  • Dla: 2 osób
  • Liczba składników: 6
  • Cena: 12

Z mięsa usunąć kość i naciąć skórę w kratkę. Natrzeć dobrze solą wymieszaną z roztartym czosnkiem i posypać kminkiem. Włożyć do rondla mięso skórą do góry, ...

  • Ocena: 5
  • Czas: ok. 30 min.
  • Dla: 3 osób
  • Liczba składników: 5
  • Cena: 20

Filety nasolić i posypać pieprzem. Gotować filety ok. 20 min. Na bardzo małym ogniu w mleku zmieszanym z połową obranych i zmielonych migdałów. Ułożyć rybę na wygrzanym półmisku, ...

  • Ocena: 5
  • Czas: ok. 30 min.
  • Dla: 3 osób
  • Liczba składników: 5
  • Cena: 15

1.Mąkę przesiać z solą, sodą i proszkiem do pieczenia. 2.Masło rozetrzeć na pianę, ucierając dodawać stopniowo cukier, ubić na puszystą masę. 3.Ciągle ubijając dodać jajko. 4.Mąkę ...

  • Ocena: 5
  • Czas: ok. 30 min.
  • Dla: 4 osób
  • Liczba składników: 10
  • Cena: 15

Ugotować ryż na pilaw. Migdały, sparzone wrzątkiem, obrać o drobno posiekać. Suszone owoce przebrać i umyć. Miód rozprowadzić gorącą wodą w stosunku 1:1. Następnie suszone ...

  • Ocena: 5
  • Czas: ok. 15 min.
  • Dla: 2 osób
  • Liczba składników: 8
  • Cena: 18
Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka